BANKA VE FİNANS HUKUKU DERGİSİ'NİN PROF. DR. ALİ NECİP ORTANA ARMAĞAN SAYISINDA NEŞREDİLEN MAKALEM: "SADRİ MAKSUDİ ARSAL'IN KOLONLUK SİSTEMİNE YAKLAŞIMI"

"Sadri Maksudi Arsal'ın Kolonluk Sistemine Yaklaşımı" başlıklı makalem, Banka ve Finans Hukuku Dergisi'nin Prof. Dr. Ali Necip Ortan Hocamız için hazırladığı armağan sayısının II. cildinde neşredilmiştir. 

Üzerimde büyük emeği olan değerli hocam için hazırlanan armağan esere katkı sunmak, benim için gurur verici olduğu gibi manevî yönden özellikle anlamlı oldu. Hocamızın hukuki çalışmalarının devamını ve tecrübelerinden istifade etmemizin sürmesini diliyorum.

Geçmiş dönemin büyük hukukçusu Sadri Maksudi Arsal'ı da, bir diğer büyük hukukçu için hazırlanan kıymetli bir eserde yad etmiş olduk.

Küçük de bir dipnot ekleyeyim: Pek bilinmez ama Sadri Maksudi Arsal'ın, rahmetli tarihçimiz Prof. Dr. Halil İnalcık'ın eğitiminde ve kariyerinde çok emeği geçmiştir. Arsal'ın kızı rahmetli Adile (Ayda) hanımefendi İnalcık'a Fransızca öğretmiş, Arsal da İnalcık'a ders verdiği gibi tarih bölümüne girmesinde yardımcı ve yol gösterici olmuştur. Konuyu merak edenler, İnalcık'ın "Tarihçilerin Kutbu" başlığı ile neşredilen nehir söyleşi kitabına bakabilirler. Hepsini rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOSYOLOGCA'DA NEŞREDİLEN MAKALEM: ATTİLÂ'NIN HUN ORDUSUNA SÖYLEVLERİ TEMELİNDE GARBİYATÇI BİR IORDANES OKUMASI

ADALET KAVRAMININ EVRENSELLİĞİ VE GÖRECELİLİĞİ

KÖPRÜLÜ'NÜN TÜRKİYE TARİHİ VE BİR POLEMİK HAKKINDA